Luke 17 (2015): Tomannstafetten

IMG_20150616_212831Skrevet av Håkon Bø

Tostafett ved Frosktjern var en artig utfordring for en nybegynner i løypeleggerfaget. Med Bamse som løpsleder og Marit som backup var det mye erfaring å lene seg på. Og artig med godt oppmøte! Vi fikk mange lag i skogen. Bamse rigget ordentlig arena, og da blir det straks mer stas!

Jeg valgte å legge tre sløyfer som grep i hverandre slik at du ville ha samme post flere ganger, men med ulik inngang og utgang hver gang. Og jeg valgte overgang mellom sammenhengende myrområder og skog. Tenkte det ville gi både løpere og «publikum» (den andre på laget), litt ekstra ved å se løperne krysse myrstrekkene på mange plasser. Jeg synes det virket bra under løpet. Ulempen var selvfølgelig at myra var blitt veldig våt, så det ble mye, tung, og tyngre og tyngre, myrløping… I tillegg la noen veivalgene sine til de oversiktlige, åpne myrstrekkene der det opplagte veivalget burde være mer direkte gjennom skogen. Da ble det en del «fram-og-tilbake-samme-veg-løping», altså mindre variert orientering. Det får jeg ta mer hensyn til neste gang!

Jeg reviderte løypene mot slutten fordi jeg syntes kvaliteten på kartet var litt ujevn. Slik unngikk jeg poster i de områdene jeg syntes var upresise. Da må jeg unnskylde både karttegner og meg som nybegynner med at jeg (også) hadde benyttet en eldre utgave av kartet! Siste revisjon av kartet er nemlig veldig bra! Så mitt nyttårsforsett får være å skaffe meg siste oppdatering fra kartbasen!

Resultatene.

Klikk på bildene for å se dem større.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s