LUKE 21 (2014): Spennende idrettssamarbeid i Salten – ”Salten Trippelen”

Torkel Irgens, leder i B&OI orientering

Torkel Irgens, leder i B&OI orientering

Skrevet av Torkel Irgens.

De to idrettslagene Innstranden IL og Fauske IL SKI, har sammen med oss i B&OI orientering innledet et tettere samarbeid om planer for tre store nasjonale idrettsarrangement i Salten de kommende to årene, i 2015 og i 2016. Først ut er Innstranden IL som skal arrangere NNM på ski –20-22. mars 2015 på Bestemorenga i Bodø, se mer info
om arrangementet på arrangementshjemmesiden.

Videre skal Fauske IL SKI være vertskap for hovedlandsrennet i nordiske grener i 25-28. februar 2016. Fauske IL SKI er en erfaren og dyktig langrennsarrangør som gjennomførte et svært godt NM del 2 i langrenn i 2012. Fauske IL vil samarbeide med Rognan IL, og hoppanlegget i Fløybakken, hvor det flere ganger har vært gjennomført nasjonale mesterskap.

Høsten 2016 skal som kjent vi i B&OI Orientering arrangere Norgesmesterskap i orientering, populært kalt NM uka, dvs 8-11. september 2016. To av løpene, NM langdistanse og NM stafett skal arrangeres i Klungsetmarka på Fauske, og NM mellomdistanse (kvalifisering og finale) skal arrangeres på Straumøya ved Saltstraumen i Bodø.

Det er spennede å utvikle et samarbeid med andre. I de samtalene vi har hatt, ser vi gode muligheter for samarbeid om arrangørkompetanse, sponsor samarbeid og en felles dugnad med frivillige medarbeidere. Det betyr at vi i B&OI orientering mobilserer 20 frivillige medarbeidere til NNM i mars, og 20 frivillige medarbeidere til hovedlandsrennet i februar 2016. Når vi skal arrangere vår NM uke høsten 2016, har vi allerede 40 frivillige tilgjengelig på blokka. Det er et veldig godt utgangspunkt for det store arrangementet vi har tatt på oss. Vi tre klubbene ser dette som starten på
et langsiktig, spennede og strategisk arrangementssamarbeid.

Som en god frukt av dette, har vi etablert en god dialog med skigruppa på Fauske, slik at når vi planlegger Nordland 3 dagers 19-21. juni neste år blir dette på Fauske og i Sulitjelma, og skigruppa blir spesielt invitert. Det kan bli starten på en større o-satsning i Indre Salten. Mer om Nordland 3-dagers i en kommende luke.

Alle vi tre klubbene har tidligere gjennomført store nasjonale mesterskap, og vil sammen utvikle denne arrangørkompetansen videre i et godt idrettsfellesskap gjennom dette samarbeidet. Naturen i Salten er fantastisk, og vi har mye flott å vise frem til de tilreisende deltakerne. Tilsammen satser vi på nærmere 1500 deltakere gjennom disse tre nasjonale mesterskapene i 2015 og 2016.

Det er mye å glede seg til.

MEDIEOPPSLAG:

  • Avisa Nordland
  • Saltenposten (2 pdf-filer, takk til avisa som sendte oss disse på mail): SP1 og SP2
Reklamer

2 tanker om “LUKE 21 (2014): Spennende idrettssamarbeid i Salten – ”Salten Trippelen”

  1. Tilbaketråkk: Dugnad NNM på ski 20.-22. mars | Bodø & Omegn IF Orientering

  2. Tilbaketråkk: Idrettssamarbeid i Salten | NM-uka i orientering 2016 i Bodø

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s